Nilüfer / Bursa Telefon 0 (224) 909 21 51

Akıllı Ev Sistemleri

Akıllı ev sistemleri, aydınlatma ve ısıtma gibi alet ve sistemlerin uzaktan izlenmesini ve kontrol edilmesini sağlamak amacıyla bir ağ ile birbirine bağlı cihazların kullanıldığı sistemlerdir. Bu sistemler yoğun olarak ev ve iş yerlerinde tercih edilseler de bütün yaşam alanlarımız için uygun sistemlerdir. Akıllı ev teknolojisi, ev otomasyonu olarak da bilinirler. Bu sistemler çoğunlukla ev sahibinin sahip olduğu akıllı cihazlarla, akıllı cep telefonlarına veya tabletlerine yüklenmiş olan akıllı uygulamalarla evlerinin güvenliğini, konforunu ve enerji verimliliğini kontrol edebileceği sistemlerdir. Garaj kapısını açıp kapatan sistemler, alarm sistemleri, kahve makinesi zamanlayıcısı gibi sistemler akıllı ev sistemlerinin en basit örneklerindendir. Akıllı ev teknolojilerine bazı örnekler şunlardır:

  • Akıllı Televizyonlar: Akıllı uygulamalar aracılığı ile istenilen müzik veya videoları internet üzerinden açabilir veya içeriğe erişebilirsiniz. Bazı akıllı televizyonlarda ses veya mimikleri tanıma özelliği bulunmaktadır. Bu sayede sesinizle ya da bazı hareketlerinizle televizyonunuzu yönetmeniz mümkün olabilmektedir.
  • Akıllı Işıklandırma Sistemleri: Uzaktan erişim sağlayarak açıp kapama gibi özelliklerinin yanı sıra sahip olduğu çeşitli sensörlerle odada birilerinin olması durumunda ışığın açılması veya kimse yoksa kapatılması sağlanabilmektedir. Ayrıca gün ışığına göre sunulan ışığın şiddeti de otomatik olarak ayarlanmaktadır.
  • Akıllı Termostatlar: evinizin sıcaklığını uzaktan erişerek ayarlayabilir veya takip edebilirsiniz. İstenilen saatlerde istenilen sıcaklığın sağlanması için ayarlamalar yapılabilir ve ısı programınızı belirleyebilirsiniz. Akıllı termostatlar kullanıcının alışkanlıklarına göre rutini öğrenebilir ve kendisini programlayabilir yapıdadırlar. Ayrıca yapılan enerji sarfiyatını raporlayabilir ve bakım zamanı geldiğinde sizi uyarabilmektedir.
  • Akıllı Kilit Sistemleri: Evinizin veya garajınızın kapısının sadece bazı kişiler tarafından açılabilir yapılmasına imkan sunmaktadır. Gelen kişiyi tanımlayarak çalışan bu sistem ile hırsızlığın önüne geçilmektedir. Akıllı kapı sistemleri ev sahiplerini tanıyarak eve yaklaştıklarında kapının kilidini otomatik olarak açabilmektedir.
  • Akıllı Güvenlik Kameraları: Ev sahibi evden uzakta veya tatildeyken bu kameralar ile evini ve etrafını gözlemleyebilmektedir. Akıllı hareket sensörleri ile evin içerisinde oluşan hareketliliği algılayabilmekte ve içerideki kişilerin ev halkından mı yoksa daha önce gelen ziyaretçilerden mi yoksa hırsız mı olabileceğini bildirmektedir.
  • Akıllı Mutfak Aletleri: Kuracağınız vakitte  taze kahveniz akıllı kahve makineleri ile mümkündür. Akıllı buzdolapları ile aldığınız ürünlerin son kullanma tarihlerini takip edebilirsiniz. Ayrıca bu dolaplar mevcut olan ürünlere alternatif yemek tarifleri sunabilmektedir.

Ev tesisatının kontrolünü yapan sistemlerde bulunmaktadır. Bu sistemler evden çıktığınızda açık kalan suyunuzu, ütünüzü veya ocağınızı kapatabilir, elektrik dalgalanmalarında elektrikli hassas aletlerinizi koruma altına alabilir.

Ayrıca evcil hayvan bakımı, bağlı besleyiciler ile otomatikleştirilebilir. Bitkiler ve çimenler bağlı zamanlayıcılar ile istenilen vakitlerde istenilen miktarda sulanabilmektedir.

Görüldüğü üzere akıllı ev sistemlerinin çok fazla kullanım alanı bulunmaktadır. Bu sistemler hayatımızı konforlu hale getirecek, enerji tüketimimizi düşürecek ve bizi tehlikelerden koruyarak güvenli bir şekilde yaşamamıza yardım edecek sistemler olarak görülmektedir. Ülkemizde yeni yeni kullanılmaya başlanan bu sistemlerin, ileride yeni yapılan her evde görüleceği aşikardır. Hepimiz günlük hayatın akışında yoğun çalışmaktayız ve ev otomasyonları bizler için hayatı kolaylaştırıp daha güvenli alanlar sunabilir.

Anahtar Kelimeler

Bursa Yapı Dekorasyon

Bursa Mutfak Tadilatı

Bursa Banyo Tadilatı

Bursa Yapı Dekorasyon Firmaları

Bursa Ev Tadilatı
Bursa Nilufer Yapı Dekorasyon

Bursa Osmangazi Yapı Dekorasyon

Bursa Anahtar Teslim Ev Tadilatı

Bursa Tadilat Firması

Bursa Mutfak Dekorasyonu

Bursa Ev Dekorasyonu ve Tadilatı
Web Tasarım ve Programaya dair Tüm Hakları irfanozer.com tarafından korunmaktadır.
Ayrıca Hiza yapı Türkiyenin en iyi ücretsiz firma rehberi Sektör Dizini'ni desteklemektedir.
WhatsApp ile iletişime geç